Fasulye Diblesi

Genel Yöresel Lezzetler

Malzemeler: 5 kâse ince doğranmış fasulye- bir su bardağı pirinç – iki adet orta boy soğan- iki yemek kaşığı tereyağı- bir fincan sıvı yağ

Hazırlanışı: Bir tencereye doğranmış fasulyenin yarısı konur. Üzerine yıkanmış pirinçler ilave edilir tekrar bir sıra fasulye konur, en üste soğan ilave edilerek pirinçler uzayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Ayrı kapta eritilen yağ diblenin üzerine ilave edilir. Ağzı kapatılarak 10 dakika demlendirilir, sıcak servis yapılır. İsteğe göre bir adet havuç minik küpler halinde kesilerek ilave edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir