Malzemeler: 1,5 kg hamsi-3 su bardağı pirinç–1,5 su bardağı sıvı yağ, bir demet maydanoz-3 adet soğan-1tatlı kasığı karabiber-1 çorba kaşığı şeker- 1 çay bardağı kuş üzümü-2 çay bardağı mısır unu- su
Hazırlanışı: Hamsi ayıklanıp yıkanır ve tuzlanır, pirinç yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzülür, haşlanmış pirince kıyılmış maydanoz, ince doğranmış soğan, karabiber, şeker, kuru üzüm, tuz ve yağın1/3 eklenerek karıştırılır. Kaşan yağın gerisi bir tepsiye konarak kızdırılır ve hamsilerin yarısı una bulanarak aralıksız sırtı tepsiye gelecek şekilde dizilir. Üzerine hazırlanan harç dökülür ve düzgünce yayılır. Kalan hamsiler aynı şekilde una bulanarak sırt üstü gelecek şekilde dizilir ve fırında kızarıncaya kadar pişirilir.