Karalahana Çorbası

Genel Yöresel Lezzetler

Malzemeler: 1 bağ karalâhana–2 adet soğan- 1kase mısır yarması- 1 tas kuru fasulye- 1 kaşık tereyağı- yarım fincan zeytinyağı- 1 su bardağı mısır unu- acı biber

Hazırlanışı: Lahanalar doğranır, kaynamış suyun içine atılır. İçine haşlanmış yarmalar ve fasulye konur. Biraz pişince çorba karıştırılarak mısır ununun tamamı elle yavaş yavaş elle ilave edilir. Topaklanmamasına dikkat edilir. Diğer yandan bir tavada yağ ile beraber soğan ve biber pembeleşinceye kadar kavrulur, kaynayan çorbanın içine ilave edilir. Çorba pişince ateşten alınır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir